26/06/2010 BUDVA – SKODRA - TIRANA

Transport


L'autobús Budva - Ulcinj surt a les 08:00 del matí i tarda unes 2 hores (10 euros per persona). L'estació d'Ulcinj està a les afores de la ciutat per tant si voleu visitar-la haurieu de pagar un taxi. 


L'autobús Ulcinj - Skodra (Albania) no sortia fins les 12:00 per tant, ens havíem d'esperar 2 hores. Com que erem 3 persones vam decidir negociar amb un taxi perque ens portés fins a Skodra. El preu va ser de 10 euros per persona.


Però abans d'arribar a la frontera el taxista ens va dir que no la podia creuar i que trucaria a un amic seu perquè ens vingués a buscar a l'altre costat de la frontera.


Finalment vam pagar la meitat a una a la meitat a l'altre, vam creuar la frontera caminant i efectivament a l'altre costat i havia un Mercedes dels anys 80 totalment atrotinat (wellcome to albania jejej) que ens va portar fins al centre de Skodra.


Per anar de Skodra a Tirana hi ha un autobús que surt cada hora o FURGONS (500 leks) que surten quan estan plenes, nosaltres vam triar la segona opció una mica més ràpida (1 hora) i només vam haver d'esperar 10 min. per marxar.


Skodra 


Per entrar a Skodra es creua un pont de fusta que atrevesa el riu i que només i cap un cotxe. No se quans anys té el pont però us puc assegurar que a Europo no n'he vist mai cap de tant precari. Val a dir a que al costat estant contruint un de ciment que quan estigui acabat li treurà tota la gràcia.


Passat el pont hi ha el castell de Rozafa, que segons la guia es l'atractiu més turistic de la ciutat però que nosaltres no vam visitar.


Al centre de la ciutat va rebre el primer contacte amb el poble albanés, evidentment el contràs amb Montenegro és radical, carreteres plenes de forats, boreres innexistent, cotxes destartalats, mezquites, ... però aquest és l'encant del viatge a Albania, no??


Al centre hi ha uns jardins bastant grans on hi ha terrasses a l'aire lliure, bars i restaurants. Vam dinar en un restaurant per 400 leks uns 3 euros per persona . . . i boníssim.


Les FUNGONS s'agafen al centre de la ciutat.


Tirana


Es nota que estàs a la capital, botigues "modernes", bars, restaurants i sobretot cotxes espectaculars (Hummers, BWV, Audis, ...) tots de gama alta. A la "mafia" li agrada fardar . . .


La ciutat no té molts atractius però si que dona per passar-hi un o dos dies.


Podeu visitar . . . 


Vam domir a l'hotel Freddy's, qualitat/preu està bé, costa una mica de trobar ja que no està en l'avinguda principal sinó que en un carreronet davant de l'oficina de correus i a 5 minuts a peu estàs al centre.


Tirana té molta vida nocturna, molts pubs i discoteques super cool exactament iguals que els de qualsevol ciutat europea. Com que la gent es molt pija es possible que si no aneu ben vestits no podreu entrar. 



0 Responses