25/06/2010 BARCELONA – DUBROVNIK - BUDVA

Transport

Bé, en teoria havíem de marxar el 24/06 però van anular el vol. I love Vueling. L'endemà el 25/06 vam poder marxar però com no .... amb retràs, l'avió marxava a les 11:00h. La durada del vol va ser de 2 hores per tant, vam arribar a les 13:00, temps just per agafar l'autobús de l'aeroport a l'estació d'autobusos i allà agafar un altre bus cap a Montenegro. 

L'autobús Aeroport Dubrovnik - Dubrovnik surt cada hora, tarda 45 min. i val 5 euros. Es pot pagar amb euros o amb kunes però com que no vam tenir temps de canviar moneda vam pagar amb euros. L'autobús para al centre de la ciutat i finalment a l'estació d'autobusos (es molt lent).

Dubrovnik és una ciutat preciosa encara que últimament es massa turística ja que dispossa de vols directes i la majoria de creuers del mediterrani també hi fan parada. D'altra banda, ja l'havíem visitat feia anys, per tant, vam anar directament a l'estació autobusos.




Canvi de Moneda 

La moneda de Croacia són les kunes. Només vam canviar el just per pagar els bitllets d'autobus i alguns snacks.
L'autobús Dubrovnik - Montenegro surt a les 15:00 (només es pot pagar amb kunes i val l'equivalent a 15 euros) i té parades a Heceg Novi, Kotor, Budva i Podvorica. A la mateixa estació d'autobusos es pot canviar moneda. Si voleu menjar alguna cosa ho teniu complicat perquè a l'estació només venen snacks. Com que només teníam 30 min. vam haver de menjar una bossa de patates... depressa i corrents.

Per creuar la frontera entre Croacia i Montenegro només cal mostrar el passaport i endavant.

Nosaltres vam baixar-nos a Budva (4 hores), volíem agafar un bus per anar cap a Urcinj però no hi havia cap fins l'endemà, per tant, vam haver de fer nit.

La baia de Kotor és una de les més maques del mediterrani, con que nosaltres ja l'havíem visitat en un altre viatge no hi vam parar però val la pena visitar-la i fer nit a Kotor si no hi heu estat mai.





Budva
 
Recordeu a Montenegro utilitzen l'euro.
A la sortida de l'estació d'autobusos hi ha dones que ofereixen habitacions per 8 euros per persona, la que nosaltres vam llogar estava al costat de l'estació (2 min. caminat), a 15 min. caminant del centre/mar.

Val la pena donar una volta pel passeig marítim i el centre antic de Budva (petita ciutat amb fortalesa de postal). A diferència de Croacia, Montenegro no té tants turístes "occidentals" ja que no està tant de moda, en canvi, si que té bastants turístes serbis i russos. Els nou rics russos els hi agrada fardar, per tant, veureu yates i cotxes cars (Hummers) per tot arreu. En passeig marítim i el casc antic estan plens de restaurant i bars, no son gaire econòmics, si aneu malament de pressupost podeu comprar unes porcions de pizza i unes birres i us les mengeu a la platja sinó fora de la ciutat antiga hi ha lloc més econòmics. Durant la nit a la ciutat antiga hi ha bastanta festa, està ple de pubs i bars.



0 Responses