29/06/2010 OHRID – POGRADEC - ELBASAN - BERAT

Pel matí vam tornar el cotxe de lloguer i vam continuar el viatge direcció Albania.


Com sempre l'horari d'autobusos no coincidia amb el nostre i només arriben fins l'últim poble de macedonia Ljudanista, en canvi el taxi et deixa a la mateixa frontera al costat de Pogradec. El preu del taxi va ser de 150 mk. 30 min.


Vam creuar la frontera caminant  . . . un clàssic del viatge . . . però aquest cop s'ha de caminar 1 km. per terra de ningú ja que les garites de la policia estan bastant separades.


A l'altre costat de la frontera ens estaven esperant els "taxistes" per fer l'agost. Ens demanven 5 euros pels 4 km. que hi ha fins al centre de Pogradec al final només vam pagar 500 leks els tres.


Al centre de Pogradec hi ha una gran quantitat de furgons que van fins a Korça o Tirana pero el nostre destí era Berat, per tant, vam haver d'anar amb la furgon que va en direcció a Tirana i baixar a Elbasan i allà canviar de furgon.
Vam tardar 2 hores i ens vam cobrar 400 leks per persona.


Un cop a Elbasan vam dinar, no vam visitar la ciutat perquè realment no té res d'interessant per tant després de dinar vam agafar una altra furgon en direcció Berat (1'30 hores 250 leks).


La sorpresa va se que el fungon no ens va portar a Berat sinó que ens va deixar al mig d'una cruilla de carreteres (que cabrón!), sort que era la carretera principal i en 15 min. va passar un autobús que ens va portar a Berat (1 hora 200 leks).


BERAT


Una de les ciutats més maques de tota Albania. La ciutat antiga està formada per carrerons amb cases otomanes que s'enfilen per la muntanya fins al castell. Per pujar al castell haureu caminar 15 min. per una pujada "infernal". Vigileu amb el sol perquè no hi ha ombres.


El castell es una ciutat de la epoca romana, trobeu estatues de Contantí i unes vistes expectacular de tota la vall.






On dormir


El hostel Berat Backpackers està molt bé, s'ha de crear el riu i anar al barri que està al costat oposat del castell (5 min. caminant) la ventatja d'aquest barri es que està a l'ombra i per tant a l'estiu es dorm millor.
0 Responses