Albania

Sempre m'havia picat la curisitat de visitar Albania, aquell país que va viure tancat durant 40 anys, que va ser un dels països "més comunistes" del món ... i al final ens vam decidir i l'expedició va tornar als balcans.


És dificil o imposible trobar vols directes a Albania des de Barcelona, s'ha de fer escala a alguna ciutat alemana i normalment són molt cars (500 euros), per tant, s'ha de mirar d'anar a països del voltant.






ANADA


L'opció més econòmica del vol d'anada va ser volar des de Barcelona a Dubrovnik amb vol directe amb Vueling per 100 euros. Un cop a Dubrovnik s'ha d'atravessar Montenegro i ja estàs a Albania.


Hi ha un autobús que surt a les 15:00 de Dubrovnik en direcció Montenegro pero no arriba fins la frontera Albanesa o sigui que haureu de baixar a Kotor (3 hores 30 min,) o a Budva (4 hores) i probablement fer nit allà.


TORNADA


Un cop atravessada Albania nosaltres vam decidir tornar per Brindisi (Italia) a Girona amb Ryanair per 50 euros també vol directe. A aquest preu li heu de sumar el ferry Saranda - Corfú (20 euros) i el ferry Corfú - Brindisi (35 euros o 65 euros amb camarot).


ALTERNATIVES


- Sofia (Bulgaria) amb Bulgaria Air vol directe des de Barcelona i després tren o bus fins a Skopje (Macedonia) + bus fins Albania.


- Via Belgrad (Serbia) però no hi ha vol directe i també són cars.


- També hi ha vols a Corfú (Grecia) via UK o Irlanda.


- Finalment utilitzar altres ciutats gregues com Thessalonika (opció molt més cara).


PRESSUPOST


Vol anada i tornada = 150 euros + (20 + 35 euros dels ferrys)
Resta de despesses = 500 euros


Albania és un país en general molt barat, el transport, menjar, begudes solen estar molt bé de preu. La moneda és el lek que cotitzava al juny del 2010 a 1 eur = 130 leks més o menys.


Transport públic -> supereconòmic, el preu de 2 o 3 hores amb furgon o autobús pot ser de 200 o 300 leks. 


FURGONS = és el transport preferit pels albanesos, són taxis (furgoneta) compartits, no marxen fins que estan plens i deixen/recullen gent allà on volen. És una bona opció perquè no cal està pendent dels horaris ja que la freqüència de sortides és molt alta. Només cal anar a la zona d'on surten les Fungons (la plaça del poble jejej) i espera una estona. El problema es que hi ha vegades que les omplen a tope i en una fila de tres has d'anar quatre . . .


Cotxe de lloguer -> són molt cars entre 35 i 45 euros / dia. No hi ha una infrastructura de companyies de lloguer de cotxes, per tant, s'han de tornar amb mateix lloc on s'han llogat, no serveix per creuar el país. Serveis per visitar els voltants d'alguna ciutat.
Restaurants -> si vols menjar en bars o restaurants sencills de menjar tradicional pots pagar només 300 leks. Si tries restaurant de peix o més "pijos" el preu es pot disparar als 2.000 leks.
Bars -> excepte a Tirana on els preus són superiors, el preu d'una cervesa està entre els 100 i els 150 leks. Us recomano el raki o rakia un molt bon digestiu i molt econòmic.
Hotels -> hi ha de tot però si aneu d'hostels o hotels de mochilero pagareu entre 8 i 15 euros la nit.

0 Responses