Japó: preparació previa


Preparar el viatge Japó pot ser molt més fàcil del que pot semblar a priori.

Realment entre la informació que es pot trobar a internet i la gran quantitat de guies de viatges (la santa Lonely Planet entre d'altres) pots arribar a planificar-ho gairebé al milímetre.

Pàgines web interessants:

Aquesta pàgina és MOLT ÚTIL ja que permet consultar els horaris dels trens en anglès i planificar el viatge al segon.

Blog del colega Ezequiel, trobareu molta informació, . . . gràcies eze ;)

En el meu cas les vaig fer servir per planificar la part de Hokkaido

MOURE'T PEL JAPÓ

Tren - Shinkasen
Imprescindible el Japan Rail Pass de 7, 14 o 21 dies, és la forma més econòmica de moure's per Japó. S'ha de comprar abans de marxar. Et permet agafar tants trens com vulguis. Va molt bé perquè et pots presentar a l'estació sense necessitat de reservar seient i agafar el primer tren que surti. Només cal ensenyar el pass i cap a dins . . . així de fàcil.
Shinkasen o "tren bala" és el transport més ràpid per moure's per Japó, encara que hi ha zones que només són accessibles amb tren convencional.

















Avió
Si voleu visitar alguna illa de Okinawa o per anar a Hokkaido.
A diferència d'Europa on tenim moltes low cost i al Japó els bitllets d'avió són molt cars. Existeix una especie de "japan air pass" el Yokoso Japan que permet comprar bitllets d'avió a preu tancat. 13.000 iens per trajecte o 10.000 si voles a Japó amb alguna companyia de Oneworld. ANA, la competència de JAL, també ho ofereix.

Podeu comprar-ho (tren i avió) a:

JTB Viajes Spain
Consell de Cent 333, 5-A,08007, Barcelona, Spain
E-mail: Laura_Gil@JTB-Europe.com
Tel.: (+34) 93.487.2175 Fax: (+34) 93.487.854

Cotxe de lloguer
No és la millor opció per moure's per Japó ja que condueixen per l'esquerra i moure's per les grans ciutats és molt complicat. A part, la velocitat màxima per carretera és de 50 km/h i per autopista 80 km/h, per tant paciència . . .
Però, si que es interessant llogar cotxe per visitar les illes d'Okinawa o la de Hokkaido on el transport públic és molt escàs. Els preus es mouen entre els 3.000 i 7.000 iens per dia.

MÒBIL

A Japó utilitzen 3G, per tant, la majoria del nostres mòbils no funcionen, els més modernillos (iphone, HTC, Nokia però del bons) si que tenen 3G.

En moltes pàgines web aconsellen llogar un mòbil, la veritat ho desaconsello perquè és bastant car, si mireu bé a les webs de Yoigo o Simyo trobareu mòbils 3G molt econòmics, et costa el mateix que llogar un a Japó i és teu. Sinó sempre es pot mirar a ebay. (Jo vaig comprar un LG 3G per 20 euros)

Un cop tens el mòbil 3G tens 3 opcions: a) Utilizar la teva targeta SIM d'aquí (i pagar una pastíssima en roaming). b) Llogar una SIM al Japó, Softbank les lloga a l'aeroport per 100 iens al dia. Si trieu la segona opció, heu de tenir en compte que les trucades internacional també són cares, per tant, compte si no voleu tenir sorpreses. c) Comprar una SIM de prepagament a Japó. En principi només les venen als japonesos o als residents al Japó, per tant, si no tens un colega allà o tens difícil.

Pels que passen del mòbil es poden comprar targetes de prepagament per trucar des de les cabines de telèfon. No és molt pràctic però és la opció més econòmica.




ELECTRICITAT

Heu de tenir en compte que al Japó utilitzen 100 volts/50hz a Tokyo i 100 volts/60hz a Osaka, a diferència d'Europa que utilitzem 220 volts/50hz. La majoría d'aparells estan preparats per funcionar de les dues formes però no està de més mirar-ho (ha de posar 110-220) sobretot els carregadors de mòvils o de portàtils. Sinó haureu de comprar un adaptador.



IMPORTANT! Els endolls són diferents (dos clavijas planas tipo A), compreu-vos un adaptador.


QUAN TEMPS NECESSITO?

- 1 setmana és poc, entre que et recuperes del jet lag i les 12 hores d'avió . . . .
- 10 dies es bastant just, però si ets dels que no pares pots fer un bon tour.
- 2 setmanes, suficient per fer-te una molt bona idea de tot allò més important
- 3 setmanes, pots afegir al viatges la visita a Hokkaido i Okinawa
- més de 3 setmanes, ets el rei !!!

QUANT ANAR?
Important, no coindicir amb les vacances al Japó ja que els trens van molt plens i els llocs turístics estan a tope.
Durant l'estiu fa molta calor i sobretot la humitat és molt alta per tant, millor a la primavera o a la tardor. Un bon mes és el setembre.
Recordeu que de tant en tant passen tifons, per tant, intenteu evitar "la temporada alta".

1 Response
  1. Unknown Says:

    Hello, I truly enjoyed reading your post. I wanted to thank you for this great post!!!
    Traghetti brindisi saranda